Meet-Sos

From the blog

Επίθεση ρατσιστών σε Πακιστανό παντοπώλη στο Αιγάλεω

Το παρακάτω είναι το κείμενο από το φέιγ βολάν που κυκλοφόρησε στην αντιρατσιστική πορεία (που οργάνωσε η λαϊκή συνέλευση Αιγάλεω) που έλαβε χώρα στο Αιγάλεω την Τρίτη 29 Μαΐου, με αφορμή την επίθεση ρατσιστών σε Πακιστανό παντοπώλη.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

Την Κυριακή το βράδυ, μία ομάδα θρασύδειλων ρατσιστών που είχαν βγει παγανιά, επιτέθηκαν και χτύπησαν βαριά Πακιστανό μετανάστη, χρόνια εγκατεστημένο στη γειτονιά μας, την ώρα που έκλεινε το μαγαζί του.

Αυτή η εγκληματική ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες παρόμοιες που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή μας το τελευταίο διάστημα. Είναι εγκληματική ενέργεια σε βάρος και των ντόπιων και των μεταναστών. Μετατρέπει την αντιπαράθεση όπου υπάρχει στην κοινωνία ανάμεσα στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα από τη μία πλευρά και στους τραπεζίτες και τους μεγαλοκαρχαρίες από την άλλη, σε πόλεμο ανάμεσα στους φτωχούς.

Ακριβώς για αυτό, δεν αποδεχόμαστε ότι οι μετανάστες είναι συλλήβδην εγκληματίες και υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει.

Οι λόγοι της μετανάστευσης είναι πάντα ίδιοι: Η φτώχεια και η εξαθλίωση. Οι ίδιοι λόγοι που έχουν στείλει και στέλνουν σήμερα στην ξενιτειά τους γείτονες, τους φίλους, τα παιδιά μας.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

1 comment

  1. Pingback: Επίθεση ρατσιστών σε Πακιστανό παντοπώλη στο Αιγάλεω | FAR West of Athens

Have your say

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.