Meet-Sos

Βιογραφικό

Ονομάζομαι Δημήτρης Αρκολάκης και είμαι επίδοξος καλλιτέχνης και τραγουδοποιός. Αυτή είναι η μικρή μου μουσική ιστορία:

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της σχολικής χρονιάς 1997-1998, όντας μαθητής της Β’ Γυμνασίου του 7ου Γυμνασίου Αιγάλεω. Μέχρι τότε δεν είχε το μικρόβιο της μουσικής μέσα μου ιδιαίτερα, αν και η μητέρα μου με είχε στείλει 2 χρόνια drums στο δημοτικό, τα οποία όμως σταμάτησα διότι είχε φύγει ο καθηγητής μου για μεταπτυχιακό στην Σκωτία.

Τέλος πάντων, εκεί κάπου τον Σεπτέμβρη του 1997, ο φίλος μου ο Βασίλης σκάει στο σχολείο με την… κασέτα των TXC “Η Πόλις Εάλω”. Αυτό ήταν! Μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, τον Ιούνη του 1998 δηλαδή, είχα αγοράσει όλα τα CD Ελληνικού και Κλασικού ξένου HipHop που υπήρχαν, είχαμε φτιάξει συγκρότημα (ΧΚΣ) έχοντας κυκλοφορήσει 2 κασέτες (lol) σε χρόνo dt, είχα γίνει φανατικός ακροατής των ελαχίστων τότε Hip Hop εκπομπών που υπήρχαν στο Αθηναϊκό ραδιόφωνο τότε (σε Rock Fm και Capital). Αξέχαστες εποχές που δεν τρώγαμε τυρόπιτα στο σχολείο για να μαζέψουμε τα λεφτά της εβδομάδας, και στο σχόλασμα της Παρασκευής να πάρουμε το λεωφορείο (856) από το σχολείο για να πάμε στην Αθήνα, να ψωνίσουμε από τα Metropolis της Πανεπιστημίου κάποιο CD που λιγουρευόμασταν.

Στην πρώτη λυκείου άλλαξαν όλα… Ένα παιδί, ο Αντώνης (ο οποίος τώρα κάνει καριέρα σε μουσική παραγωγή), μου έμαθε ουσιαστικά κιθάρα στα διαλείμματα (είχα κιθάρα, αλλά δεν ήξερα πολλά, για αυτό και την έφερνα κάθε μέρα στο σχολείο). Τότε και ξεκίνησα να εμπλέκομαι και με πολλά μουσικά είδη, που με επηρέασαν, θεωρώντας αρκετά μονοδιάστατο το πρόσφατο και σύντομο μουσικό μου παρελθόν. Δυστυχώς, προς τα τέλη του λυκείου, μας έφαγαν οι εξετάσεις και τα διαβάσματα (που λέει ο λόγος) και έκοψα τα πολλά με τις μουσικές.

Κατά τα φοιτητικά μου χρόνια, λόγω και του πολύ ελεύθερου χρόνου, όταν άραζα σπίτι έκανα πολλές (μα πάρα πολλές) μουσικές παραγωγές και καμένα remix, εκ των οποίων η πλειοψηφία έχει χαθεί με τα φορμάτ κλπ. Προχειροδουλειές γενικά, οπότε δεν λυπάμαι κι όλας. Την Τσικνοπέμπτη του 2006, ένας συμφοιτητής ο Αλέξανδρος από την Επανομή Μακεδονίας, ήρθε και με προσέγγισε για να παίξουμε εκείνη τη μέρα ζωντανή μουσική σε νεοσύστατο νεανικό μεζεδοπωλείο του Μεσολογγίου έχοντας ακούσει ότι “το βαράω καλά το τουμπερλέκι”. Με τα πολλά, δημιουργήθηκε λαϊκορεμπέτικο σχήμα, στο οποίο εκτελούσα χρέη κρουστών, φωνητικών και κιθάρας και το οποίο έπαιζε κάθε Πέμπτη στο συγκεκριμένο μαγαζί. Από το σχήμα αποχώρησα την επόμενη Τσικνοπέμπτη, δηλαδή αυτή του 2007, αλλά έτυχε να ξαναπαίξουμε μαζί ορισμένες φορές όταν επισκεπτόμουν την ιερά πόλη του Μεσολογγίου ως επισκέπτης.

Επιστρέφοντας στην πόλη μου, το Αιγάλεω, μετά την αποστράτευση στα τέλη του 2008 άρχισα να το ξαναψάχνω πολύ με τη μουσική και θεώρησα ότι έφτασε η ώρα στα 23 μου να εκθέσω τον καλλιτεχνικό μου εαυτό προς τα έξω και στο ευρύ κοινό. Μάλλον άργησα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά! Τα υπόλοιπα είναι ιστορία… Η μουσική μου δεν έχει συγκεκριμένο είδος, μιας και μου αρέσει να τα παίζω λίγο από όλα. Το πάντρεμα των Ελληνικών ήχων με τις χιλιάδες επιρροές που έχουμε από Δύση και Ανατολή είναι η αγαπημένη μου ενασχόληση. Τις μουσικές με ταμπέλες, τις θεωρώ μονοδιάστατες και βαρετές. Τις δουλειές μου μπορείτε να τις δείτε στην προσωπική μου ιστοσελίδα https://meet-sos.gr καθώς και στα κανάλια που διατηρώ σε YouTube και κοινωνικά δίκτυα.

Projects:
https://meet-sos.gr/discography-listing/
Ο ΜΑΥΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ (2011)
ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ EP (2013)
DA GREEK BEATZ (2014)
30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΑΡΜΠΑΣ (2015)

Social Links
http://www.instagram.com/meet7sos
http://www.facebook.com/meetsos
http://www.youtube.com/meetsos
http://soundcloud.com/meet-sos
http://meetsos.bandcamp.com

Dimitris Arkolakis, also known as Meet-Sosis an Athens-based Greek singer/songwriter who is trying to find a musical balance between the West & the East, the Mediterranean scales & the Latin-American rhythms, the Hip Hop beats & the Oriental aesthetics. Based on his satirical point of view, he tries to translate the everyday urban life into melodies. He uses comedy (but also drama as well, if needed) in his songsmusic videos and live shows as psychotherapy for himself and his listeners.