Meet-Sos

Projects

Ένοπλος Αγώνας EP

  • Release: 07 Απρ, 2013

Το παρόν project είναι ένα μικρό EP (5 tracks) κοινωνικό-πολιτικής θεματολογίας σε λαϊκό δημοτική μουσική βάση (Ελληνικά, βαλκανικά, ανατολίτικα στοιχεία στον ήχο) με hip hop beats (και όχι μόνο) καθώς και άλλες δυτικές μουσικές επιρροές.

ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

  • ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΒΛΟΓΗΤΑΡΙ (ορχηστρικό με μπαγλαμά)
  • ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝΕ (progressive τσιφτετέλι)
  • ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ (ανατολίτικο hiphop / πεντοζάλι techno)
  • ΑΡΜΕΝΙΟΙ, ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, ΑΡΑΠΗΔΕΣ & ΑΣΠΡΟΙ (rock τσάμικο)
  • ΝΑ ΣΤΕΡΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ (νταούλι & ζουρνάς hiphop)

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ EP

1)      Ελεύθερη σύνθεση και ρεμπέτικο παίξιμο στον μπαγλαμά με κύρια βάση – έμπνευση διάφορα μέρη των αναστάσιμων ευλογηταρίων της Ελληνορθόδοξης εκκλησίας σε ήχο πλάγιο α’ (Ευλογητός εί, Κύριε, δίδαξόν με τά δικαιώματά σου).

2)      Δύο μεγάλα δεινά περάσαμε τον εφετινό χειμώνα: Την άνοδο του φασισμού και την μόλυνση από τα καυσόξυλα που έκαιγε ο κόσμος για να ζεσταθεί. Το τραγούδι αναφέρεται συνδυαστικά και στα δύο (συν του ότι, ως γνωστόν «μας ψεκάζουνε»).

3)      Τα λέει όλα η εισαγωγή:  Χειμώνας έπιασε στην Ανατολή. Η μεριά όπου ο πολιτισμός γεννήθηκε, πλέον σιγοσβήνει σαν το κεράκι μίας ξεχασμένης και απομακρυσμένης εκκλησιάς. Τα μπαχαρικά πλέον, δεν μυρίζουν… Φύγαμε κι εμείς από την γειτονιά, βλέπεις, και νομίζουμε ότι αυτή απομακρύνθηκε από εμάς. Δεν είναι έτσι όμως!

4)      Οι στίχοι είναι από κάποια μικρά εδάφια του «Θούριου» του Ρήγα Φεραίου, τα οποία ομολογώ ότι δεν τα γνώριζα, μέχρι που τα πήρε το μάτι μου στο facebook group «Λέμε ΟΧΙ στη Χρυσή Αυγή». Με μάγεψε η διεθνιστική ματιά των αποσπασμάτων και η αποφασιστικότητα τους και τα μελοποίησα διαφορετικά, με όλον τον σεβασμό.

5)      Ένας ενωτικός και σύντομος αμανές για την αδελφότητα και την ηρεμία των λαών, ολοκληρώνεται με την παρέλαση ενός hip hop beat με υποστήριξη από νταούλι και ζουρνά. Οι λούπες είναι από παραδοσιακή μελωδία της Ανατολικής Θράκης (της Τούρκικης πλευράς δηλαδή).

enoplos front & text 930

–          Οι  λούπες που χρησιμοποιούνται στο «να στεριώσουν οι λαοί» είναι από το youtube video “Davul Zurna Çiftetelli – KeSKiN ViRaJ MuSTi” / link: http://youtu.be/8kpYe1yngvQ

–          Ορισμένα από τα δευτερεύοντα τύμπανα περιέχουν δείγματα από drum loops που διατίθενται δωρεάν στο  www.looperman.com

–          Οι στίχοι του «αρμένιοι, αρβανίτες, αράπηδες και άσπροι» είναι μέρη από μικρά εδάφια παρμένα από τον «Θούριο» του Ρήγα Φεραίου

–          Η βάση της μελωδίας του «ρεμπέτικο βλογητάρι» στηρίζεται στα  «αναστάσιμα ευλογητάρια»

–          Πλην των παραπάνω εξαιρέσεων: Στίχοι – Μουσική – Ερμηνεία: Meet-sos

–          Κιθάρες, Σάζι, Μπαγλαμάς, Προγραμματισμός: Meet-sos

–          Τη φωτογραφία την τράβηξε ο Γιάβρας και το photo edit είναι δικό μου.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ EP

Βυζαντινός ήχος – Χηπ Χωπ ρυθμός – Καυστικό ύφος – Στοχευμένος στίχος
https://meet-sos.gr           http://youtube.com/meet7sos      http://facebook.com/meetsospage

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 07/04/2103 μέσω του meetsos.gr  – Σε ένα ημερολόγιο με μαντινάδες που έχω (μία μαντινάδα για κάθε ημέρα στην πίσω όψη του κάθε φύλλου) είχε την εξής ωραία & ταιριαστή μαντινάδα για αυτή την μέρα (συμπτωματικά βέβαια κυκλοφόρησε την συγκεκριμένη ημέρα):

«Λατρεύω την ανατολή, τη δύση τη φοβούμαι… γιατί τον κύκλο της ζωής με κάνει και θυμούμαι»