Meet-Sos

From the blog

Βάρβαρα σφαγεία και τριτοκοσμικά εκτροφεία ζώων

Ανέβασα ένα σχετικό βίντεο στο Youtube με ντοκουμέντα που βρήκα στο internet. Να ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι αυτό που θα παρακολουθήσετε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μία προπαγάνδα υπέρ της φυτοφαγίας. Εγώ προσωπικά τρώω κρέας και δεν πρόκειται να γίνω χορτοφάγος. Δικαίωμα και επιλογή του καθενός είναι η επιλογή της τροφής του.

Καλό είναι όμως να ξέρουμε από πού προέρχεται αυτό που τρώμε και να ευαισθητοποιηθούμε ως καταναλωτές για να αποφεύγουμε να στηρίζουμε αυτούς που ευθύνονται για εικόνες σαν κι αυτές που πρόκειται να παρακολουθήσετε.

Το βίντεο αποτελείται από 3 άλλα βίντεο που υπάρχουν στο διαδίκτυο, τα οποία δείχνουν την βαναυσότητα της μεταχείρισης των ζώων από τα «σύγχρονα» εκτροφεία και σφαγεία. Την κακοποίηση των ζωντανών από την στιγμή που γεννιούνται μέχρι και την στιγμή της σφαγής τους στην σύγχρονη εποχή, όπου η διατροφή μας έχει ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ πλήρως με σκοπό να εξυπηρετήσει την ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑΣ που μας έχουν επιβάλει τα τελευταία 70-80 χρόνια (να τρώμε κρέας σώνει και καλά σε σχεδόν καθημερινή βάση)

Πρώτο βίντεο:
Ένα βίντεο από την φιλοζωική οργάνωση GAIA για τις συνθήκες σφαγής των εκτρεφόμενων βοοειδών σε κρεατοβιομηχανίες της Γαλλίας και του Βελγίου (ο πρώτος τρόπος σφαγής, που χτυπάει το ζώο με το ειδικό σφυρί στο κεφάλι για να το αναισθητοποιήσει μέχρι τη σφαγή του, είναι ο σωστός τρόπος και ο προβλεπόμενος βάσει νόμου)

Δεύτερο βίντεο:
Ένα βίντεο της φιλοζωικής οργάνωσης «MERCY FOR ANIMALS» για τις συνθήκες γέννησης, διαβίωσης και σφαγής των κοτόπουλων σε βιομηχανικού τύπου φάρμες της Iowa των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τρίτο βίντεο:
Ένα βίντεο της ίδια οργάνωσης για τις συνθήκες γέννησης, διαβίωσης και σφαγής των γουρουνιών σε βιομηχανικού τύπου χοιροτροφία της Pennsylvania των Ηνωμένων Πολιτειών.


ΠΗΓΕΣ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
http://www.dailymotion.com/video/xertaj_abattage-rituel-halal-sans-etourdis_news

ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ
http://www.youtube.com/watch?v=JJ–faib7to

ΤΡΙΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
http://www.youtube.com/watch?v=fDiSR0LGry8&NR=1

19 Σχόλια

 1. Αναστασία - 12 Ιουλίου 2011 17:41

  Meet7sos, πολύ καλή η προσπάθεια ενημέρωσης από πλευράς σου. Έπεσα σ’ αυτή την ιστοσελίδα τυχαία, έχοντας παρακολουθήσει ανάλογα βίτνεο για τη βαναυσότητα στα εκτροφεία των ζώων στην ιστοσελίδα της οργάνωσης PETA (με τίτλο “Meet you meat” αν το ψάξεις). Έχεις δίκιο για το ότι δεν μπορείς να επιβάλλεις τη χορτοφαγία, όμως δεν μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο. Επειδή μένω με τους γονείς μου και τους έχω εκφράσει την επιθυμία μου να σταματήσω να τρώω κρέας, εκείνοι επιμένουν ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζει φυσιολογικά χωρίς καθόλου κρέας (εμείς το τρώμε 2 φορές τη βδομάδα), ιδίως αν έχει πρόβλημα χαμηλού αιματοκρίτη (έχω σιδηροπενική αναιμία), και μου το επιβάλλουν κατά κάποιο τρόπο.

  Απάντηση
  • admin - 12 Ιουλίου 2011 17:48

   Γειά σου Αναστασία, βασικά αυτό το site είναι το προσωπικό μου Μουσικό site και απλά ανεβάζω και διάφορα άλλα πράγματα καμιά φορά.

   Το αντίθετο προσπαθούν να στο επιβάλλουν οι δικοί σου, πιθανότατα επειδή φοβούνται ότι οι συναισθηματικοί λόγοι οι οποίοι σε έχουν οδηγήσει σε αυτή τη λογική λειτουργήσουν αρνητικά στην υγεία σου.

   Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ της έμμετρης κατανάλωσης κρέατος και πιστεύω ότι οργανώσεις τύπου ΡΕΤΑ δρουν υπερβολικά προπαγανδιστικά υπέρ της χορτοφαγίας για τους δικούς τους λόγους….

   Απάντηση
  • vegan - 7 Αυγούστου 2011 18:35

   Παρεμβαίνω για λίγο, μη θέλοντας να προκαλέσω ή να προπαγανδίσω.

   Αναστασία, σχετικά με την σιδηροπενική αναιμία, πολλές μελέτες έχουν αναφέρει ότι δεν εμφανίζεται συχνά στους βίγκαν (σίγουρα όχι σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι στους παμφάγους), συχνότερα όμως εμφανίζονται σε χορτοφάγους, λόγω κυρίως του γάλακτος (κι εδώ ερχόμαστε στο θέμα της προπαγάνδας..) το οποίο δεν περιέχει επαρκή σίδηρο και δεν επιτρέπει την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό.

   Η βίγκαν διατροφή (θεωρώ άσκοπο να μιλάμε για χορτοφαγία με τα δεδομένα, τα αποτελέσματα ερευνών και τα παραδείγματα βίγκαν-υγειέστατων ατόμων που υπάρχουν στη διάθεσή μας σήμερα) δεν προϋποθέτει σε καμία περίπτωση συγκεκριμένες ελλείψεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Η ΠΟΙΚΙΛΙΑ είναι το μόνο κλειδί.

   Υπάρχει μεγάλη ποικιλία φυτικών τροφών που περιέχουν σίδηρο σε πολύ ψηλά επίπεδα (κυρίως σκούρα, πράσινα λαχανικά, όσπρια, ξηροί καρποί, σόγια). Για να απορροφάται από τον οργανισμό είναι απαραίτητη και η πρόσληψη βιταμίνης C. Η μελάσσα είναι τέλεια πηγή σιδήρου και σ’ το λέω, συμβουλευτικά, και από προσωπική εμπειρία. (Είχα χρόνια έλλειψη σιδήρου και χαμηλό αιματοκρίτη. Τα τελευταία 2 χρόνια, που είμαι βίγκαν, είδα σημαντική πρόοδο στις αιματολογικές εξετάσεις.) Ελπίζω να το ψάξεις και να νιώσεις καλύτερα.

   Απάντηση
 2. Αναστασία - 12 Ιουλίου 2011 18:30

  Ωραία, δηλαδή εκτός από μουσική ενδιαφέρεσαι και για διάφορα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας – πολύ καλό αυτό! Ιδίως όταν πρόκειτα για τη βαρβαρότερη εφεύρεση από το ανθρώπινο είδος: τα εκτροφεία ζώων. Ναι, κι εγώ πρόσεξα ότι το συγκεκριμένο site προσπαθεί να σε παρακινήσει να γίνεις εντελώς vegan, δηλαδή ούτε αυγά να καταναλώνεις, ούτε γαλακτοκομικά, ούτε μέλι… Και τι μένει δηλαδή? Άσε που σα να βγαίνουν πολλοί διάσημοι που την είδαν ακτιβιστές και κηρύσσουν τη χορτοφαγία σε τρόπο ζωής. Χθες-προχθές ναρκωτικά έπαιρναν και διέλυαν το συκώτι τους με τόσο αλκοόλ, σήμερα μας το παίζουν ινδουιστές πλασάροντας τη γιόγκα και τη χορτοφαγία λες κι είναι κάνα νέο trend. Επιτέλους βλέπω έναν “κοινό θνητό” ν’ ασχολείται με τέτοια ζητήματα, όχι μόνο τους celebrities. Και πράγματι, αν όλοι κατανάλωναν έμμετρα κρέας (όχι να το κόψουν εντελώς) δε θα υπήρχε ανάγκη για τόσο βιομηχανοποιημένη παραγωγή κρέατος (και τόσο βάρβαρη συμπεριφορά προς τα ζώα).

  Απάντηση
  • admin - 12 Ιουλίου 2011 18:50

   Η μαζικά καταναλωτική κοινωνία μας έχει οδηγήσει σε διάφορες βάρβαρες εφευρέσεις, δεν είναι μόνον τα εκτροφεία ζώων. Και μία στάνη στο χωριό , ένα “μικρό εκτροφείο ζώων” είναι, απλά δεν γίνεται τόσο απάνθρωπα η όλη διαδικασία… το ίδιο και μία ιχθυοκαλλιέργεια ή ένα εκτροφείο σαλιγκαριών για παράδειγμα.

   Εγώ προσωπικά δεν είμαι ενάντιος σε αυτά, διότι δεν πρόκειται στις 6 που θα σχολάσω από το γραφείο μου ως σύγχρονος μικροαστός να πάω να κυνηγήσω κανά αγριογούρουνο στο βουνό… Εγώ απλά είμαι της άποψης να υπάρχουν κανόνες και αυστηροί έλεγχοι σε αυτά τα πράγματα….

   1) Ας απαγορευθεί η σφαγή των ζώων κάτω από μία ηλικία. Οχι άλλα αρνάκια γάλακτος κτλ…

   2) Ας κάνουν ελέγχους για να βλέπουν αν όντως και τα κατά πόσον αναισθητοποιούνται τα ζώα πριν τη σφαγή τους.

   3) Να ζούνε τα ζώα και να μεγαλώνουν σε περιβάλλον κοντά στο φυσικό τους (χόρτα, λιβάδια κτλ) και όχι σε… εργοστάσια με λευκούς τοίχους.

   Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα κοτόπουλα δεν βγαίνουν από κανά κοτοπουλόδεντρο , ούτε φυτρώνουν έτοιμα μπούτια και στήθη.

   Από την άλλη όσοι αρνούνται να φάνε κάτι το σκοτωμένο για ηθικούς λόγους (επειδή λυπούνται το ζωντανό κτλ) πιστεύω ότι απλά εναντιώνονται στη φύση τους και αυτήν την επιλογή την έχουν στην σύγχρονη μικροαστική κοινωνία όπου τα έχουμε όλα έτοιμα και πακεταρισμένα…. Τα παλιά τα χρόνια δεν θα είχαν τέτοιους ενδοιασμούς διότι τότε έπαιζε και το θέμα του ενστίκτου και της επιβίωσης…

   Η υπερκατανάλωση κρέατος (να τρώμε σχεδόν κάθε μέρα) είναι μόδα που ξεκίνησε τον 20ο αιώνα από την Δύση και αποσκοπούσε αποκλειστικά στο εύκολο κέρδος… Για ρώτα τους παλιούς ανθρώπους στα χωριά κάθε πότε έτρωγαν κρέας… Μόνον Κυριακές, γιορτές και γάμους!!

   Το όλο θέμα πηγάζει όχι από το γεγονός του ότι τρώμε κρέας, αλλά από το ότι τρώμε κρέας 200% – 300% παραπάνω από ότι θα έπρεπε!!!

   Σκέψου τα ποσά είναι δραματικά, επίσης σκέψου ότι για να μεγαλώσουν όλα αυτά τα ζωντανά καταναλώνονται άπειροι φυσικοί πόροι καταστρέφοντας ακόμα περισσότερο τον κύκλο της φύσης.

   Απάντηση
  • vegan - 7 Αυγούστου 2011 18:43

   Παιδιά, θα έλεγα να μην είστε τόσο άδικοι με τους βίγκαν. Άμα αφιερώσετε λίγο χρόνο, να δείτε πόσα είναι τα υπερ, χωρίς να είστε προκατειλημμένοι, και πόσο αχρείστος κι επιβλαβής είναι ο τομέας της κτηνοτροφίας θα καταλάβετε πολλά.

   Οι μεγαλύτεροι προπαγανδιστές, κατά τη γνώμη μου (αυτό το προσθετω για να μην κριθεί το μήνυμά μου ως ακατάλληλο προς δημοσίευση), είναι οι βιομηχανίες παραγωγής κρέατος/ γάλακτος/ αυγών, οι γιατροί, οι φαρμακοβιομηχανίες και τα ΜΜΕ που προστατεύουν τα συμφέροντα όλων αυτών.

   Και αν μη τι άλλο, ας γίνει σεβαστό το γεγονός περί ΗΘΙΚΗΣ επιλογής: Ισότητα-Δικαιοσύνη-Ειρηνική συμβίωση: Πόσο φυσιολογικό είναι, σε μία (κατά τα άλλα) δημοκρατική και μη-φασιστική κοινωνία, να κατακρίνουμε αυτούς που τα προασπίζονται;
   Ο καθένας όπως μπορεί.

   (Έπρεπε να μακρυγορήσω κάπως κι αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Θεωρώ υγειές να ακούγονται όλες οι απόψεις.)

   Απάντηση
   • admin - 1 Σεπτεμβρίου 2011 15:36

    Αχρείαστη και επιβλαβής η κτηνοτροφία; Οι πρώτοι ανθρώπινοι πολιτισμοί βασίσθηκαν στην κτηνοτροφία και στην γεωργία διότι απλούστατα εξασφαλίζοντας την τροφή τους (φυλακίζοντας την ουσιαστικά) βρήκαν χρόνο και για άλλες δραστηριότητες.

    Αν εννοείς ως κτηνοτροφία αυτά που είδαμε στο βίντεο, τότε δεν έχει ουδεμία σχέση…

    Υ.Σ: Οτι θες πες, δεν κόβω σχόλια εγώ ακόμα και καντήλια να λένε (που λέει ο λόγος). Μόνον όταν έχει λινκ περνάει από έγκριση πρώτα μην είναι spam.

    Απάντηση
    • vegan - 3 Σεπτεμβρίου 2011 13:55

     Να θυμίσω ότι οι πρώτοι ανθρώπινοι πολιτισμοί κυνηγούσαν οι ίδιοι τα θηράματά τους, τα σκότωναν με τα ίδια τους τα χέρια ή με αυτοσχέδια όπλα (δεν τα αγόραζαν σε έτοιμες, καθαρές συσκευασίες) και έτρωγαν τα εντόσθια μέσα από τα σκισμένα στομάχια των ζώων (κι όχι σε πιάτα όπως συνηθίζεται σήμερα).
     Επίσης, σε ορισμένες κοινότητες όπου το επέτρεπε η ευφορία των εδαφών, υπήρχαν ενίοτε χορτοφάγοι (κυρίως ασιατικές κοινότητες, αλλά και οι γνωστοί “Πυθαγόρειοι”) και υπάρχουν μέχρι σήμερα πολλά παραδείγματα. Το πιο γνωστό είναι αυτό των κατοίκων της πεδιάδας Χούνζα, οι οποίοι δεν εμφανίζουν ασθένειες κι έχουν μέσο όρο ζωής 120 χρόνια. Είναι όλοι χορτοφάγοι.

     Σήμερα, που έχουμε στη διάθεσή μας ό,τι τροφή θέλουμε, είναι απλώς παράλογο κι επιβλαβές (για ζώα-φύση-άνθρωπο) να καταναλώνουμε σάρκες. Ειδικά όταν οι μοναδικοί λόγοι που συνεχίζει να γίνεται αυτό είναι αυτοί που λέει ο Τάσος (ή ο Yourofsky :P) Ευτυχώς, για τους δύσπιστους, παραδοσιακούς, που εμπιστεύονται μόνο τους “γιατρούς τους”, πλέον υπάρχουν και επίσημες ιατρικές-επιστημονικές αναφορές που ενοχοποιούν το κρέας για τις περισσότερες ασθένειες που μαστίζουν την ανθρωπότητα και μιλούν για τις θετικές επιδράσεις της χορτοφαγικής/ βίγκαν διατροφής (βλ. American Dietetic Association, British Medical Association, Physicians Committee for Responsible Medicine, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κλπ).

     Αν δεν έχει ουδεμία σχέση με κτηνοτροφία αυτό που δείχνει το βίντεο, μπορείς να μου το αποδείξεις; Έχεις πάει σε κάποιο αγρόκτημα συμβατικής κτηνοτροφίας, στην Ελλάδα για παράδειγμα, να δεις την καθημερινότητα των ζώων; Είναι στη διάθεσή σου το e-mail μου, όποτε θες να μου στείλεις σχετικές φωτογραφίες και βίντεο. Σου δίνω το λόγο μου ότι αν υπάρχουν έστω και λίγα στοιχεία που αποδεικνύουν το ενδιαφέρον των κτηνοτρόφων για την ευημερία των ζώων ή ότι τα ζώα πεθαίνουν χαρούμενα ή με ανώδυνο τρόπο, εγώ θα τους διαφημίσω κιόλας σε ιστοσελίδες χορτοφάγων/ βίγκαν.
     Εγώ μπορώ να σου στείλω σχετικό υλικό, από ΦΑΡΜΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ (παρακαλώ!), όπου η βαναυσότητα απέναντι στα ζώα ξεπερνά τη φαντασία σου και τη φαντασία των βιοκαταναλωτών που νομίζουν ότι το κρέας που αγοράζουν δεν προξένησε βασανιστήρια στα ζώα..

     Τα επιχειρήματα υπέρ της κρεοφαγίας, εν έτη 2011, είναι απλά μηδενικά.

     Απάντηση
     • admin - 3 Σεπτεμβρίου 2011 14:28

      Τα επιχειρήματα σου είναι εναντίον της “μαζικής παραγωγής και κατανάλωσης” τα οποία τα δέχομαι και συμφωνώ μαζί τους. Τα ίδια ισχύουν βέβαια πλέον (λόγω του υπερπληθυσμού, του καπιταλισμού κτλ) και στα φυτά, χόρτα κτλ.

      Έχω και εγώ ο ίδιος χωριό το οποίο επισκέπτομαι συχνά, έχω σφάξει μάλιστα και εγώ ο ίδιος κότες για να φάω από το κοτέτσι του θείου κτλ. Τα ζώα και πάλι είναι φυλακισμένα, και πάλι τα σκοτώνουμε για να τραφούμε, δεν αντιλέγω σε όλα αυτά, αλλά θέλω να πω ότι απλά “ζουν και αναπτύσσονται φυσιολογικότερα” ‘η έστω “περνάνε κάπως καλύτερα για όσο διάστημα ζούνε”. Δεν το χρησιμοποιώ ως το απόλυτο ελαφρυντικό. Επίσης θα συμφωνήσω μαζί σου ότι οι «βιολογικές εκτροφές» είναι ένας μύθος.

      Σέβομαι πάντως την επιλογή των χορτοφάγων που είναι χορτοφάγοι για ηθικούς λόγους. Δυστυχώς όμως εγκλήματα γίνονται τη σήμερον ημέρα και στα φυτά… τα οποία επίσης έχουν ζωή… Τώρα το αν δεν μοιάζει και πολύ το DNA μας με αυτών ώστε να κατανοούμαι το αν και κατά πόσον πονάνε είναι άλλο θέμα.

      Τώρα το αν κάποιος τρώει “συγκεκριμένες τροφές” με το “τι είναι φυσιολογικό να τρώμε” υπάρχει διαφορά. Το να τρως συγκεκριμένα πράγματα για να ζήσεις 200 χρόνια ξεπερνάει κάθε δυνατό όριο της ανθρώπινης ματαιοδοξίας. Ο λόγος που δημιουργηθήκαμε άλλωστε δεν είναι για να ζήσουμε 200 χρόνια.

      Άμα τα λιοντάρια τρώγοντας μόνον ψάρι ζούσαν 10 χρόνια παραπάνω, αυτό θα σήμαινε ότι είναι φυσιολογικό να τρώνε μόνον ψάρι; (παρεμπιπτόντως οι επιστήμονες λένε ότι το ψάρι και στον άνθρωπο προσφέρει μακροζωία)

      Το αν κάποιες φυλές τρώγαν αποκλειστικά χόρτα δεν αναιρεί την φυσιολογικότητα με την οποία έτρωγαν κρέας όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι του πλανήτη κατά την ιστορία από τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι και τους Νεάτερνταλ, ερέκτους, σάπιενς. Ακόμα και στα “κοντινά ξαδέρφια” μας τους χιμπαντζήδες…

      Επίσης το «κάποτε ο άνθρωπος ήταν καρποσυλλέκτης» δεν σημαίνει κάτι… Η διατροφική εξέλιξη των ειδών παρατηρείται παντού. Μπορεί και σε 500.000 χρόνια οι ελέφαντες να τρώνε κρέας… who knows??

      Ο λόγος της έξαρσης των ασθενειών τις οποίες όλοι οι χορτοφάγοι επικαλείσθε δεν είναι η “βρώση κρέατος” , αλλά η “υπερβολική βρώση κρέατος”… Αμα αντί να τρως 1 (το πολύ 2) φορές την εβδομάδα κρέας, τρως 4-5 φορές , είναι φυσιολογικότατες και οι χοληστερίνες και οι καρκίνοι και τα πάντα.

      Και βέβαια τα κρέατα που τρώμε οι ταπεινοί αγνώμονες μικροαστοί δεν είναι από ζώα που μεγαλώσαν σε λιβάδια τρώγοντας χόρτα, καρπούς κτλ , αλλά πλήρως εργοστασιοποιημένες μορφές ζωής που εξελίχθηκαν εντός εργοστασίων με βλαβερά και τοξικά φαγητά για να κερδίσουν πιο πολύ βάρος σε λιγότερο χρόνο οι παραγωγοί… Απλά εμείς απλά παίρνουμε το μπουτάκι από το ράφι του Σούπερ Μάρκετ και κλείνουμε τα μάτια. Αυτά είναι επίσης αιτίες ασθενειών.

      Υ.Σ: Αμα θες να κάνεις κι άλλο σχόλιο κάνε το ξεχωριστά, όχι απάντηση σε αυτό γιατί δεν θυμάμαι πόσα quotes έχω βάλει διαθέσιμα σε κάθε ενεργό σχόλιο. Απλά ανέφερε σε ποιό σχόλειο είναι απάντηση. Ακου και το cd άμα έχεις χρόνο btw…

     • akasha - 16 Απριλίου 2012 08:34

      Hi VEGAN!
      Σύμφωνο μαζί σας ,κ ήθελα να σας ρωτήσω για μια βοήθεια διάβασα ότι έχετε η ότι μπορείτε να βρείτε υλικό για τα σφαγεία της Ελλαδος,αν σας είναι εύκολο να μου τα στείλετε?!
      Μπράβο Μeetsos,καλό blog!

     • admin - 16 Απριλίου 2012 18:53

      Βασικά δεν είναι blog. Το προσωπικό μου μουσικό site είναι.

 3. tasos - 24 Αυγούστου 2011 04:16

  ΣΥΝΗΘΕΙΑ – ΕΥΚΟΛΙΑ – ΓΕΥΣΗ – ΠΑΡΑΔΟΣΗ
  4 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΡΕΑΣ.

  ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 7-8 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΗΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΜΑΣ. ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΓΑ!!
  ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ “ΠΡΑΣΙΝΕΣ” ΤΡΟΦΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ, ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ.

  ΣΤΑ ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ-ΠΑΜΦΑΓΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ.
  ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΘΕΜΕΝΗ ΣΑΡΚΑ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ.

  ΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΕΝΟΣ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ.
  ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΓΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΜΑΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ.
  ΕΣΥ ΠΩΣ ΤΡΩΣ?

  Η ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΦΥΤΟΦΑΓΩΝ. (ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΟΔΟΝΤΕΣ,-ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΦΡΟΥΤΑ.

  ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΑΙΔΙΑ…
  Μ Α Κ Ρ Ι Α ΑΠΟ ΖΩΑ ΚΑΙ ΖΩΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, (ΓΑΛΑ,ΤΥΡΙ,ΜΕΛΙ, κ.α)

  ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ.
  ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ…. ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ, ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΛΕΝΕ!!

  ΓΙΟΥ ΤΙΟΥΜΠ……….. http://www.youtube.com/watch?v=37GRXaIgVwY&list=PL3C57E434751A5809&index=1

  Απάντηση
  • admin - 1 Σεπτεμβρίου 2011 15:40

   ΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ 7-8 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΗΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΜΑΣ. ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΓΑ!!

   Τότε γιατί δεν έχουμε κι εμείς 2 στομάχια όπως τα φυτοφάγα??

   Η ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΦΥΤΟΦΑΓΩΝ. (ΜΗΝ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΟΔΟΝΤΕΣ,-ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΓΚΩΝΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΦΡΟΥΤΑ.

   Εχεις σκεφθεί πως οι κυνόδοντες μας έχουν “μαλακώσει” στην συνήθεια της “μαγειρεμένης τροφής”?? Αλλωστε κι άλλα ακόμη ανθρωποειδή που φέρουν παρόμοιους κυνόδοντες (σε σκληρότερη μορφή βέβαια εφόσον δεν έχουν “μαλακώσει”) είναι παμφάγα.

   Απάντηση
 4. vegan - 4 Σεπτεμβρίου 2011 18:21

  Απάντηση στο σχόλιο [3ης Σεπτεμβρίου 2011 στις 14:28]

  Admin, κάποια χρόνια πριν πιθανό να μην έδινα καν σημασία στην ιστοσελίδα ενός “γαύρου”. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι το να απορρίπτω ή να βρίζω κάποιον/-α επειδή υποστηρίζει την “αντίπαλη” ομάδα είναι ένα γελίο είδος φασισμού.
  Λίγο καιρό μετά, διαβάζοντας και παρακολουθώντας ντοκιμαντέρ, ταινίες, βίντεο, αλλά κυρίως τον κόσμο γύρω μου, μέσα από την απλή καθημερινότητα, ανακάλυψα ότι το χειρότερο είδος φασισμού που γνώρισε η εποχή μας είναι ο σπισισμός (Για ορισμό βλ.: http://antispe-gr.blogspot.com/2008/10/o.html). Τα χειρότερα εγκλήματα που συμβαίνουν στην μεγαλύτερη κλίμακα, κάθε μέρα, είναι ενάντια στα μη ανθρώπινα ζώα..

  Εγώ μιλώ πάντα με γνώμονα τον σπισισμό, τον οποίο δεν αποδέχομαι όπως δεν αποδέχομαι κάθε μορφή διάκρισης και καταπίεσης. Όλα τα υπόλοιπα επιχειρήματα, περί υγείας κλπ, τα παραθέτω απλά για να τονίσω πως ο βασικός ισχυρισμός υπέρ της κρεοφαγίας δεν στέκει.. Επίσης η συμμετοχή των ανθρώπινων ζώων στον βασανισμό των μη ανθρώπινων υφίσταται και υπό άλλες μορφές (Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι το σαμπουάν σου ή το αφρόλουτρό σου σημαίνει τον αναίτιο και απεχθή βασανισμό ζώων;): Ως καταναλωτές φέρουμε την ευθύνη κι έχουμε την επιλογή είτε να στηρίξουμε μία τακτική είτε να την καταπολεμήσουμε, εφόσον την θεωρούμε -τουλάχιστον- άδικη (Ακόμη και μια φορά το μήνα να αγοράζεις κρέας, με αυτό αποδέχεσαι ότι τα άλλα ζώα είναι κατώτερα από εσένα και πληρώνεις κάποιον που θα συνεχίζει την όποια τακτική..)
  Είναι πολλά για τα οποία οι περισσότεροι έχουν πλήρη άγνοια. Εδώ δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε, αλλά μπορείς να δεις τι γίνεται και να αντιληφθείς πολλά, με ένα απλό σερφάρισμα σου λέω εγώ.
  Είναι εξωφρενικό όμως να καταργούμε τον ρατσισμό και την ίδια στιγμή να συμμετέχουμε στα πιο ακραία εγκλήματα σε βάρος των άλλων ειδών..

  Ο Πυθαγόρας ήξερε τι έλεγε: “Όσο ο Άνθρωπος συνεχίζει να είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων ζώντων όντων δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη. Γιατί όσο οι άνθρωποι κατασφάζουν τα ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι, αυτός που σπείρει τον καρπό του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να δρέψει χαρά και αγάπη.” Οι πιο πολλοί τον αγνοούσαν όπως αγνοούν και περιπαίζουν σήμερα τους χορτοφάγους.
  Δεν λέω να γίνουμε όλοι φιλόσοφοι, αλλά αν μπορούμε να βελτιωθούμε, μέσα από τη γνώση και την φυσική εξέλιξη, δεν μας κοστίζει τίποτα. Είναι μεγάλο πράγμα να ζεις, γνωρίζοντας ότι προξενείς τον ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΝΟ (Βεβαίως, πονούν και τα φυτά). Δεν μιλώ με συναισθηματισμούς, σου μιλώ ειλικρινά. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταλάβεις τι προσπαθούσα να εξηγήσω περίπου.

  Απάντηση
  • admin - 9 Σεπτεμβρίου 2011 01:40

   Ο κανόνας που ίσχυε ανέκαθεν πριν οι “ειδικοί” ανακαλύψουν τους “σπισισμούς” κτλ είναι ο νόμος του δυνατού. Το λιοντάρι τρώει το ελάφι διότι καταφέρνει να του επιβληθεί. Ο άνθρωπος καλώς ή κακώς έχει επιβληθεί στα πάντα λόγω της νοημοσύνης του. Και η νοημοσύνη είναι μία φυσική ικανότητα.

   Σίγουρα το έχουμε ξεφτιλίσει το θέμα με αυτήν μας τη φυσική ικανότητα, αλλά αυτό δεν αναιρεί την λογική που εξ ορισμού τρώμε κρέας.

   Έχετε μπλέξει θεωρίες και συναισθηματισμούς με την φύση και την λογική. Όλες αυτές οι εκ του ασφαλούς θεωρίες δημιουργήθηκαν εφόσον ο άνθρωπος εξασφάλισε την τροφή του και το έριξε στο φιλοσοφιλίκι.

   Εσύ με την ίδια λογική επιβάλλεσαι στα φυτά και το παραδέχεσαι. Το ότι τους προκαλείς τον ελάχιστο δυνατό πόνο δεν μου λέει κάτι πέραν του συναισθηματικού το οποίο το αποδέχομαι.

   Και θα κλείσω με κάτι σκληρό…. Αυτός ο “νόμος του δυνατού” παρατηρείτε και μέσα στα είδη τα ίδια, με κορυφαίο παράδειγμα τον άνθρωπο.

   Απάντηση
 5. Maria - 11 Απριλίου 2012 18:43

  Η αληθεια ειναι οτι Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς κρέας. Είμαστε φτιαγμένοι για να τρώμε τα παράγωγα του ζώου (γάλα γιαούρτι, τυρί κλπ) και όχι το ζώο. Γιατί πρέπει δηλαδη σε κάθε γιορτή Χριστούγεννα – Πάσχα το ζώο να ματωνει ;; Γιατί να τρώμε κρέας απο την στιγμή που υπάρχουν όλες οι τροφές που το αντικαθιστούν ;; Υπάρχει μεγάλη ποικιλία φυτικών τροφών που περιέχουν σίδηρο σε πολύ ψηλά επίπεδα (κυρίως σκούρα, πράσινα λαχανικά, όσπρια, ξηροί καρποί, σόγια) Ο καθένας έχει την επιλογή να τρώει ότι θέλει αλλα….. Μην ξεχνάτε : ΌΤΙ ΤΡΏΜΕ ΕΊΜΑΣΤΕ . Διαβάστε να δείτε πόσες αρρώστιες προέρχονται απο το κρέας , και πραξτε ανάλογα

  Απάντηση
  • admin - 11 Απριλίου 2012 19:06

   Σκέφτηκες ότι άμα χρησιμοποιούμε προς κατανάλωση οποιονδήποτε άλλο πόρο πλην του κρέατος, υπάρχει περίπτωση να επιβαρύνουμε εξίσου τη φύση??

   Η αξία στο καθετί για να καταναλωθεί κρίνεται από το αν και πόσο πονάει και έχει αισθήματα δηλαδή;

   Απάντηση
   • Maria - 11 Απριλίου 2012 19:58

    Σεβαστες οι απόψεις σου, Την υγεία σου όμως γιατί δεν την σκεφτηκες;

    Απάντηση
    • admin - 11 Απριλίου 2012 20:07

     Την σκέφτηκα. Για αυτό και καταναλώνω κρέας μόνο 1-2 φορές την εβδομάδα, που πιστεύω ότι είναι και το φυσιολογικό (όχι μόνο για εμάς).

     Πιθανότατα χωρίς κρέας (και με περισσότερο ψάρι) να παρατείνετε η μακροζωία, αλλά δεν έχω αυτοσκοπό να ζήσω παραπάνω από το προβλεπόμενο!

     🙂

     Απάντηση

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.